Historiek

Brouwerij Danny is officieel van start gegaan in het voorjaar van 2008. Daarmee telt de Oost-Vlaamse gemeente Erpe-Mere twee brouwerijen.

De brouwer, Danny Hoffelinck, is eigenlijk al heel lang bezig met bier brouwen. Als lid van een wijn-en biergilde groeide de passie voor het bier brouwen en werd de interesse om het zelf te gaan doen steeds groter. De eerste experimenten en bierbrouwsels lieten niet lang op zich wachten. Na positieve reacties en aanmoedigingen vanuit zijn directe omgeving, besloot Danny dat meer mensen zijn bier zouden moeten kunnen proeven! Na het volgen van diverse brouwcursussen en het halen van de nodige certificaten en onderscheidingen, zet Danny uiteindelijk in 2008 de stap om zijn bier te commercialiseren.

Danny's eerste echte bier "KWIBUS" werd geboren.

Deze speelse naam verwijst naar een kwajongensnaam die een soort jovialiteit suggereert ten opzichte van mensen die misschien wel al iets mispeuterd hebben, maar waarop men eigenlijk niet kwaad kan zijn, dus in de goede zin van het woord, een speelvogel, deugniet.

Brouwerij Danny werd zo de tweede brouwerij van het Oost-Vlaamse Dorp Erpe-Mere.

Na het snelle succes in eigen dorp werd al snel duidelijk dat de auto in de garage plaats moest maken voor het bier brouwen. In de garage, waar vandaag al het bier nog wordt gemaakt, werd elke vierkante centimeter benut, om een capaciteit van 500 liter te kunnen brouwen.

"Ook al ben ik nog niet zo lang geleden officieel van start gegaan, nu reeds ondervind ik dat de huidige behuizing in mijn garage te krap wordt voor mijn brouwactiviteiten. In de toekomst zullen deze dus verhuizen naar een nieuwe locatie. Er werd daarvoor reeds een ruimte aangekocht, eveneens in Mere. Momenteel wordt deze locatie geleidelijk aan omgebouwd."

Brouwerij Danny heeft momenteel 3 bieren in aanbod; Kwibus  blond, kwibus donker en Kwibus Tripel.

Brouwer Danny Kwibus

                          blondendonker2